Wat te doen in de combrailles?

De Auvergne, sinds enkele jaren opgenomen in de Auvergne-Rhône-Alpes, is bekend als het groene hart van Frankrijk, dankzij de natuurlijke charmes, de Chaîne des Puys (een keten van jonge vulkanen), opgenomen in het Unesco Werelderfgoed sinds 2018, en het bergmassief Sancy. 

Ons vakantiehuis bevindt zich in de Combrailles, een streek ten westen van Clermont-Ferrand, in de driehoek tussen de Chaîne des Puys en het Massif du Sancy, in het centrum van het Centraal Massief. Een heuvelachtige streek met meren, rivieren, zonder industrie en met zeer weinig verkeer, een rustige streek waar het heerlijk onthaasen is..

Hieronder vinden jullie een selectie van wat er in onze streek te beleven en te bezoeken is!

In de gîte vinden jullie een ruime selectie folders, kaartjes en wandelgidsen van de streek

 

Websites met actuele informatie


Onze selectie:

Natuurlijk erfgoed

La Chaîne des Puys en la Faille de la Limagne, opgenomen in het Unesco Werelderfgoed in 2018, met de beroemdste Franse vulkaan de Puy de Dôme, die met zijn 1465m zijn 80 kleine broertjes overtroeft. De Puy de Dôme kan tevoet beklommen worden via het muilezelspad (chemin des Muletiers) of met de trein "le panoramique des Dômes"

Op de top wachten 360° adembenemende vergezichten, maar ook de ruïnes van de tempel van Mercurius en zijn informatiecentrum.  Wandelen kan je er natuurlijk ook, een GR leidt tot andere vulkanen, maar je kan er ook parapente beoefenen (duosprong op reservatie)!


Le gour de Tazenat, een perfect rond kratermeer.

In de zomer wordt er gezwommen, van de rotsen gesprongen, Tarzan gespeeld. Een mooie wandeling doet de hele toer en eindigt bovenaan het meer met fantastische vergezichten over de omringende vulkanen

 


De gorges van de Sioule, door de indrukwekkende kracht van het water gesleten in het plateau van de Combrailles. Enkele uitzichtpunten, bvb in Queuille, om te genieten van fenomenale panorama's


Les sorties en famille

Vulcania, Een plaats waar plezier en wetenschap hand in hand gaan, een attractiepark rond de werking van vulkanen en onze planeet in het algemeen. 

Wetenschap wordt tot leven gebracht door ontdekkingen, experimenten en emoties, waarmee het park beantwoordt aan zijn pedagogische ambitie. 

Klein en groot kunnen deelnemen aan de atrracties en aan ateliers. 

Om alles te doen heb je een volledige dag nodig!

 


Le Volcan de Lemptégy

Volg een gepassioneerde animator, te voet of met het treintje, in de uitgegraven vulkaar, waar meerdere schatten op u wachten: bommen, vulkanische schoorstenen, lavastromen...

Aan het einde van het geleide bezoek zijn er 2 attracties, een totale immersie in de wereld van de vulkanen!

Het bezoek duurt ongeveer 2.5u en is makkelijk te combineren met een bezoek aan de Puy de Dôme

 


In de PGrotte de la Pierre de Volvic waar sinds de 13de eeuw Volvic gesteente werd ontgind, bezoek je een scenografisch museum in de uitgegraven lava-gang. 

Gedurende 5 etappes ontdek je het universum van de steengroeve in het begin van de 20ste eeuw, en waar het water van Volvic ontdekt werd.

 


Voor de sportievelingen

Wandelen en mountainbiken:

een veelvoud van wandelpaden en mountainbikeparcours begint in de buurt van het vakantiehuis, waarbij je afwisselend weides, bos, het meer van Chancelade, de rivier de Sioule op je pad vindt...

In de gîte liggen er wandelgidsen van de Combrailles , de Chaîne des Puys en het Centraal Massief. 

Voor alle niveaus wat wils: wandelingen met het gezin (kleine kinderen Lea en Tino collectie), lokaal erfgoed ontdekken, vulkanen beklimmen...

 


Watersporten:

Op de Sioule kan je kayakken, aan de Pont du Bouchet vind je meerdere watersporten: waterski, jetski, paddelboarden 


Vissen:

Zowel op de Sioule, de mythische wildezalm rivier, paradijs van de forel, als in de stuwmeren en natuurlijke meren in de streek, worden een groot gamma van vistechnieken gebruikt. De lokale vismonitoren kunnen u helpen bij het aanleren of verfijnen van uw technieken! 

In de gîte is er een lokaal beschikbaar voor het opbergen van het materiaal. 


Buitenactiviteiten:

Klimparcours in de bomen, Via Ferrata, Paintball, rotsklimmen, Vélorail?

Voor sensationele sporten moet je niet ver zoeken in de Combrailles, en het idyllische kader krijg je er gratis bij!